Teadélután 2015. December 04.

Teadélután a kollégákkal

“Ha fáradt vagy az úton, leülhetsz egy kőre
Ha szomjazik a lelked, kimehetsz a zöldbe
Ha átfagyott a tested, a Nap felmelegít
Ha bánatod hordozod, a madárdal felvidít
Ha egészséged fogytán, gyógyírt ad a mező
És ez a sok szeretet, mely a teából kifő!”

Nincs is jobb annál, mint a hideg elől beülni valahová egy finom teára és ráérősen beszélgetni a barátainkkal, kollégáinkkal, ezzel is kicsit felpörgetve  magunkat a karácsonyi vásárlás előtt.

Az emberek a mai rohanó világban egyik helyről a másikra sietnek, nincs idejük összeülni, megbeszélni a nap történéseit egy forró bögre teát kortyolgatva.

Ezért is szerveztünk a Magiszter Iskolában teadélutánt az ovi-suli program keretében. Ráhangolódtunk a közeledő szeretet ünnepére, meggyújtottuk az adventi koszorún a harmadik gyertyát és elénekeltünk közösen egy karácsonyi dalt. A teázást csoportos játék kísérte, mely során lelkünk mélyén újra gyereknek érezhettük magunkat. Kacagtunk, nevettünk, közben a meleg teát iszogatva megtervezhettük az álommunkahelyünket. Ennél a feladatnál mindenki szabadon engedhette a fantáziáját, majd utána kvízjátékot játszottunk. Fogalmat, közmondást, különféle kifejezéseket kellett kitalálnia a csoportok tagjainak.

Ha csak arra az egy rövidke órára is, de felszabadultan éreztük magunkat  ebben a furcsa, felkavarodott világban. Félretettük félelmünket, aggódásainkat, elvárásainkat és minden olyan problémát, ami nyomaszt bennünket.

Jó volt jókedvűen beszélgetni, vidáman játszani!

Virág Csabáné

tanító néni