2015. július nyári tábor

Táborban jártunk

2015. júliusában nyári táborozáson vett részt a Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 7.-8. osztályából 43 gyermek és az őket kísérő 6 pedagógus. A tábor helyszíne a Tiszalökön található Tiszaparti Gyermekcentrum és Sportszálló volt. Kánikulai meleg, rengeteg színes program és felhőtlen jókedv jellemezte a feledhetetlen nyaralás napjait. A tábor közvetlenül az élő Tisza partján, ligetes környezetben található, ahol a szabadidő eltöltésének sokféle módja közül lehetett választani. Medencézés, vízi vetélkedők, napozás, sportolási lehetőségek széles tárháza várt a gyermekcsapatra. Volt, aki focizott, mások teniszeztek, tollaslabdáztak, strandlabdáztak. A mozgás okozta fáradtságot kézműves foglalkozások közepette lehetett kipihenni. A hűvös filagóriában festettek, rajzoltak, gyöngyöt fűztek az apró és nagyobbacska kezek. Rengeteg szép kép, gyermek-ékszer készült. A tábor melletti Tiszalöki Erőmű meglátogatása, a kedves körbevezetés, a gyermekfülnek is érthető idegenvezetés felejthetetlen élmény volt tanulóknak és pedagógusoknak egyaránt. Az estéket palacsinta sütés és diszkó tette igazán élvezetessé. Ám nem csak tábori programok vártak a gyermekekre. Kirándulást tettünk a festői Zempléni-hegység igazán szép tájaira. Megküzdöttünk a sátoraljaújhelyi Magas-hegyi Kilátóhoz vezető hegyi úttal, bepillantottunk a Rákóczi család történetébe a híres sárospataki várban, megnéztük a Bodrog folyót. Tokajban megnéztük a kikötőt, felmentünk a Kilátóba, és fényképek sokaságával örökítettük meg emlékeinket. Egy másik kirándulási napon Eger városába utaztunk el, ahol részesei lehettünk az éppen zajló Végvári Napoknak. Láttuk a Bazilikát, hallgattuk a Minorita templom gyönyörű harangjátékát, felsétáltunk a várhoz, megnéztük a Minaretet. Mindezt ágyúdörgés kísérte a Várból. Ám a hazautazás napja hamar elérkezett. Fáradtan, élményekkel megrakodva tértünk haza Tiszavasváriba. Szép volt, jó volt, sajnos vége lett. Ám reméljük, hogy jövőre ismét útra kelhetünk ilyen szép helyek felé.

Demeterné Berencsi Tünde

kísérő pedagógus