2015. szeptember 01. Évnyitó iskolánkban

Évnyitó ünnepség és Családi-nap a Magiszterben

A gyerekek fájó szívvel búcsúztatták a nyári szünetet és máris kíváncsisággal vegyes örömmel néztek az új tanév elébe. 2015. szeptember 1-én becsengetéssel vette kezdetét a tanév a Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskolában, Tiszavasváriban.

Az ünnepélyes tanévnyitóra ünneplőbe öltözött gyermekek, az őket kísérő szülők, barátok gyülekeztek iskolánk udvarán. Kacagás, jókedv és örömteli találkozás jellemezte a reggelt. Az iskolába hívogató könnyed dallamokat egyszer csak a csengő hangja váltotta fel. Kezdetét vette a tanévnyitó műsor. Ünnepségünket megtisztelte jelenlétével Hamvasné Nagy Annamária, a Tiszavasvári Református Egyház gyermek- és ifjúsági munkatársa, iskolánk hitoktatója és Munkácsi Mihály Tiszavasvári város alpolgármestere.

Az ünnepélyes köszöntő és a himnusz után Kerekesné Lévai Erika, iskolánk igazgatónője mondta el köszöntő beszédét. Szeretettel köszöntötte az új első osztályosokat, diákjainkat, pedagógusainkat és valamennyi vendégünket.

Beszéde után örömteli pillanatok szemtanúi lehettünk. Kulcsár Sándorné Gabika néni óvodavezető és Bodó Zoltánné Irénke óvónéni Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést kaptak a pedagógus pályán eltöltött hosszú, aktív, színvonalas munkájuk elismeréseként. Bodai Antalné a nyári szünetben végzett Tanodaprogram szervezéséért és az önkéntes munkáért míg Hamvasné Nagy Annamária hitoktató a nyári hittanoktatásért kapott elismerést. Mindannyian köszönjük lelkes, aktív munkájukat, a kitüntetésekhez gratulálunk. A tanévnyitó végén a nyolcadikos tanulók apró ajándékkal köszöntötték az iskolán kapuját először átlépő első osztályos tanulókat. A Szózat felcsendülő hangjai jelezték, hogy a műsor véget ért és a tanév megkezdődött. Ám a nap még tartogatott meglepetéseket. Családi nap vette kezdetét, melyre sok szeretettel vártuk iskolánk valamennyi diákját, pedagógusát és valamennyi szülőt is. Volt itt móka, kacagás és rengeteg jókedv. A Kossuth utcai udvarrészen egy ugrálóvár várta a gyerekeket. Volt itt rajzverseny, arcfestés, csillámtetkó készítés, ügyességi feladatok. Eközben a nagyok udvarán a Petőfi utca felől kapura rúgás, smink készítés, tetkófestés, rajzverseny várta a nebulókat. Sok ajándék talált gazdára, ám ami még fontosabb volt ettől, hogy együtt kacagott gyermek, tanár és szülő egyaránt. A közreműködést, az aktív segítséget minden pedagógusnak köszönjük.

(Demeterné B. Tünde pedagógus, mk. vez.)