Adventi forgatag a 6.B osztályos tanulókkal. 2017. december 05.

December 05-én délután a 6.B osztály tanulóival Nyíregyházán jártunk. Helyközi járattal utaztunk be a megyeszékhelyre. Leszállva az autóbuszról sétálva jutottunk el a városközpontban lévő adventi forgatagba. Itt megnéztük a Mikulás házát, bekukkanthattunk a híres levelesládába, ahol sok-sok gyermeklevél tanúsította, hogy a gyermekekben örökké él a jóságos Öreg. Ráülhettünk a szánra, maga a Mikulás integetett nekünk a Városháza erkélyéről és pár szót válthattunk is vele.

A gyerekek vidáman vették birtokba a színpadot, ahol fotók készültek, megörökítve jókedvüket. Fotózkodtunk még a rénszarvassal, a hóemberrel egyaránt. Hogy ne fázzunk forró tea volt a melegítőnk, de kóstoltunk lapcsánkát és kürtöskalácsot is. A hazaindulás előtt megcsodáltuk az óriás karácsonyfát és a rajta lévő üzeneteket, rajzokat, díszeket. Nagyon jól éreztük magunkat és elhatároztuk, hogy tavasszal újra útra kelünk, újabb kalandok felé.