Álmodjunk mesét-Csernik Szendével

Álmodjunk mesét

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt NTP-KKI-B-15-0122 azonosító számú nyertes pályázat  „Mesefa”című programjának keretében 2016. február 04-én mesefoglalkozást tartottunk. A foglalkozás megtartására felkértük Csernik Szende népi mesemondót. Eredetileg csoportszobai foglalkozásra gondoltunk, de végül is a helyszínt módosítottuk.A Tiszavasvári Városi Könyvtár felajánlotta a könyvtár gyermekrészlegének az olvasótermét erre a célra. Nagy örömünkre szolgált ez a felajánlás, mivel igényes, szép, mesére motiváló közegben jutottak gyermekeink óriási élményhez. Az ízes székelyföldi beszéd, a mesemondó meséiben rejlő nyelvi humor, és nem utolsó sorban a lábbábos személyisége,láb –  (báb) –  játéka elbűvölte nemcsak a „Mesefás”gyerekeket, hanem a kísérő felnőtteket is.Hogy hogyan is kell mesét álmodni, és hogyan készül a mese, Csernik Szende megmutatta nekünk.

három logó egy képen