Csibeavató 2015. Október 05.

husveti_diszek_031

Ej, mi a kő! Tyúkanyó …

Több éves hagyománynak örvend az a kedves kis rendezvény a helyi Magiszter Általános Iskolában, melynek keretében felavatják az iskola új diákjait, az elsősöket.

A kis csibék szárnyaikat próbálgatva teljesítették a tréfás feladatokat, melyet a 4. osztályosok állítottak össze.

Paraván mögé bújt tanító nénik hangja közül a saját „tyúkanyójuk” hívószavát kellett felismerniük. Majd váltóversenyszerűen felöltöztették a tyúkanyókat, akiket pár percig „pihenni” hagytak egy szalma fészekben. De nem ülhet ám a Magiszteres tyúk sokáig a tojásain! Hisz a móka- munka ezután kezdődött: közösen válogattak a kendermagban, kukacot kerestek, tojást szállítottak, csibetáncot jártak.

A feladatok végeztével CSIBE esküt kellett fogadniuk, melyet mindenki hangos szóval és egyetértéssel el is fogadott.

Köszönjük az óvó néniknek, hogy velünk töltötték ezt a délutánt, és minden ügyes” kéznek” aki segítette a rendezvény sikerét!

Szívesen osztom meg Veled kedves olvasó, hogy mi a titka iskolánknak –nagyon könnyű recept-

Végy 1 kg jó meleg szeretetet,

szitáld át a türelem szitáján.

1 kg bátorságot,

3 dl szorgalmat,

1 dl jóságot tegyél hozzá.

Gyúrd össze 60 tojásnyi kedvességgel

és

takard le tiszta jókedvvel.

Ha megkelt,

süsd meg a kitartás tüzénél.

Szórd meg gyermeki kacagással és

tegyél rá pár csepp megfontolást.

Vágd fel annyi darabra, hogy eggyel több legyen,

mint ahányan az asztalt körül ülitek,

hiszen mindig akad valaki, aki még rászorul…

Blaner Gyöngyi