Múzeumi Magtár mesék

Múzeumi Magtár Mesék

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt NTP-KKI-B-15-0122 azonosító számú nyertes pályázat  „Mesefa”című programjának keretében kirándulást szerveztünk a Jósa András Múzeum fenntartásában működő Nyíregyháza-sóstói Múzeumfaluba. Erre az eseményre 2016. január 28-án került sor.Már a buszos kirándulás is nagy élményt jelentett a gyerekeknek, mivel többen közülük még sosem utazott tömegközlekedési eszközön. Rövid séta során a múzeumpedagógus bemutatta nekünk a kóróból , vesszőből készített kerítést, a tájházakat, a gémeskutat, a búbos kemencét, és minden olyan érdekes dolgot, amivel a gyerekek csak az óvodában hallott mesékben találkoztak.Az ezt követő múzeumpedagógiai foglalkozásra A Múzeumfalu „Újlétai magtárában” került sor. A foglalkozás során elvarázsoltak bennünket tündérekké, manókká, ördögökké, fazekas inassá. Népi játékot és dalt tanultunk, „mesterremeket” készítettünk, amit aztán haza is hozhattak a gyerekek.Mivel mindenki sikeresen kiállta a próbát, fazekas mesterré avattak bennünket.A Múzeumfalu munkatársai elismeréssel szóltak a gyerekek aktivitásáról, motiválhatóságáról és viselkedéskultúrájukról. Élményekkel gazdagodva térhettünk vissza óvodánkba.

három logó egy képen