Karácsony 2017

Karácsonyi varázs a Tiszavasvári Magiszter Iskolában

Karácsony már időtlen idők óta a szeretet ünnepe a boldogság és a meghittség napja. Rövid időre igaz, de visszatérünk azokhoz az értékekhez, melyek a hétköznapok rohanásaiban háttérbe szorulnak. Sok ember próbál lelkileg feltöltődni az adventi időszakban a kis Jézus születésére. Nő a szívünkben a vágyakozás az igaz szeretet megízlelésére. Várakozunk, vágyakozunk a karácsonyra!

Iskolánk 2. c osztályos tanulói az adventi várakozás idején zenés betlehemi műsorral készültek. Lelkesen tanulták a kis Jézus születéséről szóló történetet, hogy ezzel lepjék meg szüleiket, tanáraikat és az iskola tanulóit. Izgatottan várták azt a napot, amikor szüleik, nagyszüleik előtt jelmezbe öltözve, mese-szép díszlet előtt / melyet Buda-Kántor Gréta készített/ /a szintetizátoron a zenét Kerekes Nóra tanította be / eljátszhassák a karácsonyi misztérium játékot. A kis másodikosok bátran fennhangon hirdették  a Megváltó születésének történetét. A szülők, nagyszülők meghatottan gyönyörködtek gyermekeikben, unokáikban. Megilletődés, ámulat látszott rajtuk.  Másnap az iskolai karácsonyi ünnepségen is bemutatták a közel fél órás betlehemi történetet, melyet az iskola tanulói nagy tapssal jutalmaztak.

A karácsonyfa alá ajándék is érkezett. Temérdek, szépen becsomagolt doboz rejtett igazi meglepetést , melyet a Máltai Szeret Szolgálat ajándékozott iskolánk tanulóinak, amit hálásan köszönünk! Jó volt látni a sok-sok ragyogó szempárt, amint izgatottan veszik át a csomagot a karácsonyfa alatt.

Igen talán ez a karácsony titka! …Tiszta szívvel, szeretettel örülni, embertársainkat  örvendezni látni!

Novákné Lantos Judit

felkészítő tanító